Mai 22, 2024 2 min lesen.

Meja Design on Instagramista tuttu asuntoflippaaja ja sisustussuunnittelija. Tapaamme Mejan Vintage Glamour Suitessa tai tuttavallisemmin Manskun asunnolla. Asunnon sisustus on saanut inspiraatiota 50-, 60- ja 70-lukujen tyyleistä.

Meja, minkälainen sisustaja olet?

  • Valitsen yleensä yhden teeman, jonka ympärille rakennan sisustuksen. Olen suunnitellut muun muassa kokonaan pinkin asunnon ja tässä taas menen aikakausi edellä.
  • Tykkään kierrellä kirpputoreilla ja kierrätyskeskuksissa. Aarteiden bongailu on mukavaa. Läheskään kaikki tavarat eivät tietenkään ole suoraan käyttövalmiita. Pitää tunnistaa tavaran tai kalusteen potentiaali ja tarvittaessa tuunata se sopimaan omia tarpeitaan varten. Sekin on mukavaa.
Tilaa lasihylly omilla mitoillasi.

Millainen visio sinulla oli tämän asunnon remontin suhteen?

  • Halusin tuoda asuntoon mennyttä aikaa modernilla tvistillä. Manskun talo on rakennettu 50-luvulla. Asunnon sisustus on sekoitus 5070-lukujen maailmoja, jotka on tuotu nykyaikaan. 50-luvun elementtejä ovat esimerkiksi asunnon rimaseinät sekä pastellisävyt. 60-luvusta muistuttaa tasojen terrazzo-kuviot ja pähkinäviilupintaiset kaapit. 70-lukua puolestaan huokuu koko seinän kokoisista kuvatapeteista, pronssipeileistä ja baarikaappi on kuin suoraan 70-luvun James Bond -elokuvista.

Mikä on mielestäsi tämän asunnon helmi?

  • Olen todella tyytyväinen moneen sisustusratkaisuun tässä asunnossa. Ehkä eniten baarikaappiin, koska siitä tuli kunnon katseenvangitsija. Alun perin sen piti olla vain ovellinen kaappi, mutta satuin puolivahingossa löytämään kauniit suurlaatat varaston tyhjennysmyynnistä. Laatat tulivat kaapin taustaksi ja ovet jätettiin lopulta kokonaan pois. Tilasin Lasitehtaalta pronssipeilit, jotka ympäröivät kaapin kaikki sivut, joten näyttää siltä kuin taustalaatan kuvio jatkuisi myös sivuille. 
  • Toinen helmi on rimoitettu tv-kaappi, jonka suunnittelin puolisoni Matiaksen kanssa. Uskoisin, että kaluste on tämän asunnon uniikein ratkaisu. Sain idean kaapin sisältä nousevasta tv:stä pari vuotta sitten asuntomessuilta. Halusin tv-kaapin tasoksi ehdottomasti pronssipeilin, jonka myös Lasitehdas toteutti hienosti, vaikka se olikin hyvin haastava erikoisten muotojensa takia.
Peilistä tehty tv-taso Lasitehtaalta.

Kylpyhuoneessa on upea valopeiliasetelma. Miten päädyit siihen?

  • Sain idean peilien muotoon kylpyhuoneen laatoista. Valopeiliasetelma koostuu kolmesta peilistä, joista keskimmäinen on savupeiliä. Myös suihkuseinät noudattavat laattojen muotoja ja on tehty savunharmaasta lasista. Lasitehdas toteutti kokonaisuudet suunnitelmani mukaan.
Uniikki valopeili Lasitehtaalta.

Asunto näyttää todella tilavalta. Onko sinulla hyviä vinkkejä, miten asuntoon saa tilan tuntua, vaikka neliöitä ei ole niin paljon?

  • Salaisuuteni on seinien kaadon lisäksi useat peilit. Esimerkiksi täällä asunnon ulko-ovessa ja viereisessä kaapistossa on useita peilejä. Lisäksi asunnon kantava pilari on päällystetty peileillä lattiasta kattoon. Pienemmissä makuuhuoneissa on peilikaapit. Ikkunaa vastapäätä oleviin peileihin osuva valo moninkertaistuu ja valaisee koko huoneen.
  • Asunnossa on myös Lasitehtaan toimittama lasiseinä, joka on päivisin auki ja illalla kiinni verhojen kanssa. Se jakaa tilan näppärästi olo- ja makuuhuoneisiin, mutta antaa tilan tuntua pienempäänkin asuntoon.
Tilanjakajana lasiseinä.